Gezien de criminaliteit toeneemt kunnen er zich situaties voordoen die het overwegen noodzakelijk maken te kijken wat een beveiligingsdienst voor u kan betekenen. Het is een prettig en een veilig gevoel te weten dat er na sluitingstijd (in de nachtelijke uren) door ons een oogje in het zeil wordt gehouden door de mobiele surveillance, zodat eventueel onraad al in en vroeg stadium kan worden gesignaleerd. Verdachten houden zich in de meeste gevallen eerst langdurig of regelmatig op bij het object waarzij hun slag kunnen slaan. 

Een alarminstallatie is een goed middel een inbraak te signaleren maar moet worden gezien als hulpmiddel met veel waarde.

Inbrekers zijn tegenwoordig echter vindingrijk en weten dit middel vaak te omzeilen. Daarom vormt de menselijke bewaking de dichtende schakel.  

Tijdens de mobiele surveillance controles wordt uw locatie gecontroleerd op de volgende punten:

  • niet afgesloten hekwerken/poorten
  • niet afgesloten ramen en deuren
  • afwijkende ingeschakelde verlichting
  • afwijkende situaties m.b.t. de locatie (anders dat deze aan getroffen moet worden)
  • controle op bevoegde en onbevoegde personen (via legitimatie)
  • brandgevaarlijk situaties

De controles worden altijd op verschillende tijden uitgevoerd. Bij een onregelmatigheid wordt direct de daarvoor opgegeven persoon of instantie gewaarschuwd. Deze gegevens worden maken deel uit van het door aangegeven protocol. Dit protocol wordt voor aanvang van de opdracht uitvoerig besproken met onze hoofd uitvoering. Tijdens deze bespreking zal hij ook het te beveiligen object in ogenschouw nemen.

Om de controles vast te leggen maakt Thema Beveiliging gebruik van Track/Tracé systeem.

Dit systeem werkt als een zwarte doos en waarop de surveillant geen invloed op kan uitoefenen. Het registreert alle aanwezigheidspunten en de gehele route, zodat achteraf altijd objectief de aanwezigheid kan worden beoordeeld.

Ron Polhuis