Zodra er een inbraakmelding bij ons binnen komt wordt er direct een Thema Beveiligingsbeambte naar het object gedirigeerd voor de alarmopvolging en om de alarmsituatie ter plekke te controleren. Bij aankomst wordt eerst het gebouw aan de buitenkant geïnspecteerd op inbraaksporen. Daarna wordt de ruimte waar het alarm is af gegaan grondig gecontroleerd. Indien wij zowel aan de buitenkant als de binnenkant van het gehele gebouw geen onregelmatigheden kunnen bespeuren gaan wij uit van een loos alarm.

In geval van dit loze alarm wordt de alarmsituatie zelfstandig door onze beveiligingsbeambte hersteld. Alleen bij een daadwerkelijke calamiteit wordt de actie in gang gezet die nodig is tijdens de alarmopvolging.

De specialisten van Thema Beveiliging kennen daarbij hun grenzen. Wanneer er werkelijk iets mis is wordt u onmaiddellijk gewaarschuwd en/of de hulp ingeroepen van politie, brandweer of andere instanties waarbij de Thema Beveiliging meldkamer de verdere hulpverlening co├Ârdineert.

Mochten wij door omstandigheden langer dan een uur aanwezig moeten blijven, zal hierover altijd contact met u worden opgenomen.

  • Keyholding van toegangs- en alarmsleutels zijn in de genoemde bedragen inbegrepen.
  • Noodzakelijk voor een goed functioneren zijn een schriftelijke handleiding voor de bediening van het alarmsysteem en een plattegrond van het alarmobject, waarop de centrale en de alarmgroepen zijn ingetekend.
  • Van elke melding ontvangt u een bon, met daarop het soort melding, in welke groep het alarm is geconstateerd e.d.

Technische melding of melding geen inschakeling

Indien wij moeten reageren op een technische melding c.q. verzoek tot test in/uit schakeling kan de aanrijtijd langer zijn, omdat er geen sprake is van een inbraakmelding. Ook bij bloktijdbewaking waarbij wij verzocht worden het alarm alsnog in te schakelen kan de reactietijd langer zijn, gezien hier wederom geen sprake is van een inbraakmelding.

Ron Polhuis